lördag 19 januari 2013

Januari har börjat med virkat ....

Januari har börjat och gått sååå fort tycker jag. Här är några grejer jag virkat. En tubhalsduk halvsystern önskade. Garnet var vidrigt, fastnade i allt och var svårarbetat så jag virkade hela tuben i stolpar. Bara ett varv i börja o i slutet med fasta maskor.

Förra veckan var jag på min första handarbetskväll. Lite nyfiken var jag ju för jag kände inte till någon som skulle dit. Det var hur trevligt som helst. Eftersom "mötet" kom överraskande genom ett meddelande på e-posten så fick jag gå till hobbyaffären och köpa mej ett nystan bomullsgarn. I handväska hade jag en virknål 4,5 mm o en sax :) . Jag virkade på frihand den här hanledsvärmaren... paret har jag ännu inte virkat. Jag fick repa upp ett antal gånger men det gör ju inget för vi satt ju dar i tre timmar. Vi ska träffas bara en gång i månaden så det lär inte bli så betungande. Nästa gång får jag ta med ett UFO (Unfinished object) !  


Den stränga kylan som kommit överraskandes gjorde att jag titta på Teddy garnet som är så varmt och mysigt. Någonting till dottern sku det bli. Ett par Lovikka inspirerade vantar virkade jag i dubbelt garn av Novitas Teddy. Underbart mjukt  och varmt garn. Jag använde virknål nr 6 mm. Snabbt gick det också. Och jag blev verkligt nöjd med resultatet. 










En hobbyaffär har födelsedagsrabatt och jag passade på att köpa en "flask-korg" (jo, den ska få färg senare). Härligt här ryms allt man vill släpa med sej, mönstret, nålar sax det halvfärdiga arbetet. Plus så kan ju nystanen rulla runt obehindrat när man virkar....

Påbörjade nystan samlar jag i gamla godiburkar. Påbörjade handarbeten har jag börjat sätt i minigrippåsar så trasslar inte garnen in sej med varandra.



Påbörjade nystan samlar jag i gamla godiburkar. Påbörjade handarbeten har jag börjat sätt i minigrippåsar så trasslar inte garnen in sej med varandra.

Ha en skön fortsättning på vintern !